Nupiešėme Lietuvos Laisvę

  • Paskelbė : Mindaugas
  • Paskelbta: 2021-02-11
  • Kategorija: Renginiai

Nupiešiu aš Tėvynę, 
Banguojančius laukus. 
Nupiešiu Gedimimo pilį 
Ir skrendančius paukščius.

Nupiešiu mišką žalią, 
Dangaus mėlynę, saulę. 
Visas gimtinės grožis 
Suguls piešinyje. 

 A.Venclovaitė

Vasario 4-12d. 3j ir 3h klasių mokiniai mokėsi integruotai – lietuvių k., matematikos, dailės ir technologijų pamokose domėjosi ir skaitė apie Lietuvos valstybės simbolius.

Lietuvių k. pamokose nagrinėjo V.Mozuriūno ,,Legendą apie Vilniaus pilį“, V.Tamulaičio ,,Petriuko vėliavą“ ir išsiaiškino, kokią reikšmę Gedimino pilis turėjo Lietuvos istorijai, sužinojo, kodėl Lietuva vadinama lietaus ir dainų šalimi. Matematikos pamokose matavo tautinių juostų ilgį ir perimetrą, skaičiavo, kiek šiaudelių galima sunaudoti gaminant šiaudines saulutes, žvaigždutes, angelus ir sodus, apskaičiavo, kiek kainuos protėvių palikimo daiktai, įsigyti mugėje- kanklės, skrynia, klumpės, verpstė, austas rankšluostis, ąsotis, verpimo ratelis, mediniai žaislai – medinukai. Dailės ir technologijų pamokose trečiokai piešė, konstravo iš buitinių atliekų, lipdė iš sniego, kūrė piešinius Paint programa ir sukūrė įspūdingus darbelius apie įžymias Lietuvos vietoves – Gedimino pilį, Baltijos jūrą.

Mes džiaugiamės, kad gyvename laisvoje Lietuvoje. Būdami vieningi, nuoširdūs išliksime stiprūs ir kursime Lietuvą, kuria galėsime didžiuotis. Tegul Valstybės atkūrimo diena įkvėpia visus naujiems darbams. Tad branginkime ir saugokime mūsų Lietuvą ir jos Laisvę!

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos