Erasmus+ projektas Antalijoje

      2023 - 2024 mokslo metų pabaigoje, gegužės 21 - 25 dienomis, įgyvendinant Erasmus+ KA121 projekto ,,IDUKM modelio įgyvendinimas mokykloje" suplanuotas veiklas, Vilniaus Martyno Mažvydo progimnazijos direktorė Eglė Laumelienė ir direktorės pavaduotojos ugdymui Renata Žemaitienė bei Vilma Junevičienė lankėsi Antalijos Aykokullari mokykloje Turkijoje. Vizito tikslas - susipažinti su IDUKM (integruotas dalyko ir užsienio kalbos mokymas) metodikos taikymo galimybėmis įvairių dalykų pamokose, pasidalinti IDUKM metodikos taikymo patirtimi su Turkijos mokytojais, aptarti tolimesnio tarptautinio bendadrbiavimo galimybes. 

     Aykokullari mokykloje dalyvauta susitikimuose su mokyklos administracija ir mokytojais, stebėtos dalykų pamokos. Lankytasi informacinių technologijų, robotikos, gamybos iš antrinių žaliavų dirbtuvėse, aptariant įvairias galimybes ir perspektyvas. Dalyvauta parodomuosiuose mokinių kultūriniuose renginiuose. Susipažinta su pagalbos mokiniui specialistų darbo vietomis ir jų veiklomis. Apsilankyta mokyklą reprezentuojančiose baigusių mokinių pristatymo, sportinių pasiekimų, tapybos darbų parodų ir kitose erdvėse. Mokyklos aplinka gausiai praturtinta kultūriniais simboliais, kurie atspindi kultūrinę tapatybę.

      Šis vizitas įgalins: mokymo procesų vertinimą ir tobulinimą (atlikus stebėjimus, įvertinamas mokyklos veiklos ir mokymo proceso efektyvumas, siekiant identifikuoti galimus tobulinimo aspektus mūsų mokykloje); tarpkultūrinio bendradarbiavimo skatinimą (mokyklos gebėjimą dirbti ir bendradarbiauti su tarptautiniais partneriais, prisidedant prie europinės švietimo erdvės kūrimo); profesinį bendravimą ir dalijimąsi patirtimi (sudaromos sąlygas mokykloms keistis žiniomis bei patirtimi su kolegomis iš Aykokullari mokyklos); veiksmingų mokymo metodų diegimą (kuriant ir integruojant naujus mokymo metodus, pagrįstus stebėjimo vizito metu gautomis įžvalgomis); gerųjų praktikų perėmimą (analizuojant ir perimant sėkmingas mokyklos mokymo strategijas ir inovacijas).

Autorius:
V.Junevičienė

Nuotraukos:
Straipsnio autorės

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas