Erasmus+ projektas tęsiasi: bendradarbiavimas

„Erasmus+ komanda vykdo labai daug veiklų, susijusių su gamtos apsauga ir atsinaujinančiais energijos šaltiniais. Naujausias mūsų planas – pagaminti įrenginį, kuris generuotų elektros energiją ir įžiebtų mūsų mokyklos Kalėdų eglutę. Tam prireiks ne tik visos šio projekto komandos, tačiau ir kitų mokinių. Visi vienas po kito mins dviratį ir taip sukurs energiją, kuri įžiebs eglutės lemputes. Esame labai dėkingi buvusiam mokyklos mokiniui, kuris prisidėjo prie šio projekto ir padovanojo mums dviratį,“ – sakė Ugnė Dubauskaitė, 8e klasės mokinė, projekto dalyvė.

Vykdydami Erasmus+KA2 projektą „Keičiame įpročius – keičiame pasaulį“, susiduriame su tam tikrais iššūkiais. Užduotis – sukurti inovaciją – įrenginį, generuojantį ekologišką energiją pasirinktam prietaisui. Artėja Kalėdos, o mes turime nuostabią eglutę mokyklos kiemo vidury. Kodėl gi nepanaudoti ekologiškos energijos jos apšvietimui! Šiam kalėdinės eglutės apšvietimo sumanymui trūko dviračio. Kur gauti? Pirmoji auksinė mintis- reikia kreiptis į bendruomenę. Taigi, buvo sukurtas kreipimasis ir patalpintas Facebook svetainės Pilaitės gyventojų bendruomenės grupėje. Ilgai laukti neteko, atsiliepė net keletas žmonių, norinčių padėti.Dėkojame buvusiam mokyklos mokiniui Ronaldui už puikų dviratį. Jam įteikėme projekto marškinėlius.

O dabar – prie darbo! Pirma reikia pagaminti įrenginį, o tada minti minti minti, kad eglutės lemputės šviestų kuo ilgiau. Prisidėk prie mūsų!

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos