Pyragai – tolerancijos dienai

Vilniaus Martyno Mažvydo progimnazijoje jau keletą metų iš eilės mokiniai, pardavinėdami savo pačių gamintus pyragus, keksiukus, tortus, išbando prekybininko profesiją. Šiemet mokyklos tradicijas ir planus pakoregavo laimėtas tarptautinis projektas Erasmus + „DiscriminACTion for better integrARTion“, į kurį labai aktyviai įsitraukė Europos klubo mokiniai.

Planuodami jau tradiciniu mokykloje tapusį renginį „Pyragų diena“ klubo nariai dalyvaudami projekto užsiėmimuose sužinojo, kad kur kas mažesnis dėmesys yra skiriamas žmonėms, kurie dėl tam tikrų sveikatos problemų sunkiau prisitaiko prie aplinkos. Labiausiai mokinius nustebino faktas, kad būtent Lietuvoje pagal įvairius socialinių tyrimų duomenis žmonės dėl amžiaus, lyties ir fizinės bei psichinės negalios labiausiai jaučiasi diskriminuojami. Projekto dalyviai nutarė apjungti dvi dienas ir tarptautinės tolerancijos dieną prekiauti savo paties keptais pyragais , o surinktas lėšas nusprendė paaukoti labdarai – žmonėms su negalia, tokiu būdu išreikšdami palaikymą ir paramą.

Šiais metais užsiregistravo nemažai dalyvių, net 63 mokiniai nutarė dalyvauti akcijoje, jos metu surinkti 154 eurai. Buvo ir tokių atvejų, kai vaikai neprekiavo pyragais, bet tiesiog paaukojo pinigų.

Gautos lėšos bus pervestos visuomeninei nevyriausybinei organizacijai, vienijančiai asmenis, turinčius sutrikusį intelektą.

Nuoširdžiai dėkojame pradinių klasių mokytojoms: Aušrelei Sorakienei, Astai Lisauskaitei, Eglei Sakalienei, Jelenai Sosnovskajai, Sonatai Juzėnienei, Erikai Albertynienei, Vilijai Malinauskienei, Daivai Diržauskienei, Editai Žalienei bei Editai Bobyrienei, padėjusioms organizuoti pyragų dieną. Mokytojos ne tik paragino vaikus aktyviai dalyvauti, mokė dalintis ir skatino padėti kitiems, bet ir ugdė mokinių bendrąsias kompetencijas aiškindamos, kokių higienos normų reikia laikytis prekiaujant maistu.

Taip pat labai didžiuojamės ir sakome ačiū už gerumą ir dosnumą šiems mokiniams:

4g klasės mokiniams Kirlytei Guodai, Beinoravičiūtei Indrei, Straukaitei Mildai, Isakovui Jokūbui, Fedotovaitei Patricijai, 7d klasės mokinei Urtei Sireikaitei, 5e klasės mokiniams Pugžliui Tadui, Navarskaitei Gustei, 5a klasės mokinėms Balsytei Julijai ir Kovalevskajai Felicijai, 6g klasės mokinei Žiaunytei Deimantei, 3a klasės mokiniams Žilinskui Patrikui, Meškėlaitei Vasarei, Bulo Liutaurui, 4b klasės mokiniams Kvederaitei Gretai, Rimkui Donatui, 1a klasės mokiniams Griniui Džiugui, Kazlauskaitei Deimantei, 1f klasės mokiniams Butkutei Austėjai ,Makutytė Gustė, 4a klasės mokiniams Morkūnaitei Rūtai, Morkūnaitei Miglei, Skarbauskui Augustui, Bieliūnaitei Rusnei, 2b klasės mokinei Paplauskaitei Mėtai, 3b klasės mokinėms Rakaitei Paulai, Patkauskaitei Vakarei, 2c klasės mokinei Jaškūtei Emilijai bei kitiems bendruomenės nariams prisidėjusiems, kad renginys pavyktų.

Europos klubo vadovės Eglė Bridikienė ir Loreta Kamarauskienė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos