,,Erasmus+“ komanda lankėsi Pilas mieste, Ispanijoje

2018 m. Balandžio 22 – 28 dienomis 4 mokinių ir 2 mokytojų komanda keliavo į Pilas miestą Ispanijoje, kur dalyvavo ,,Erasmus + KA219″ tarpmokyklinės strateginės partnerystės projekto „Changing habits – changing the world“ trumpalaikėje mokinių mainų programoje. Vizite dalyvavo 7e kl. mokinės Miglė ir Ugnė Dubauskaitės, Rusnė Patkauskaitė bei 7b kl. mokinė Liepa Rinkevičiūtė. Į kelionę mokinius lydėjo anglų kalbos mokytojos Renata Žemaitienė ir Rita Bakanienė.

Visą savaitę mokinės intensyviai vykdė projekto veiklas bei mokėsi atsakingo, aplinką tausojančio vartojimo: parengė pristatymą apie Lietuvai būdingas daržoves, vaisius ir prieskoninius augalus,susipažino su sėjos eiga ir viską išmėgino praktiškai. Moksleivės mokėsi, kaip galima mažinti vartotojiškumą kūrybiškai panaudojant antrines medžiagas. Be to, sužinojo apie aplinką tausojančius sveikus užkandžius, mokėsi pačios pasigaminti ekologiškų saldumynų, padėjo mokykloje organizuoti vaisių turgų, siekiant sudominti mokyklos bendruomenę sveikesnių užkandžių idėja.

Kelionės metu visa komanda gerino kalbinius bei tarpkultūrinio bendravimo įgūdžius, susipažino su Ispanijos kultūra. Kelionė moksleivėms davė daug vertingos patirties, paliko neišdildomą įspūdį ir daugybę nuostabių prisiminimų!

Nepamirškite padėkoti autoriui