VAIKŲ LINIJOS MISIJA

2022 - 2023 mokslo metų 6pp klasės baigiamoji šventinė klasės valandėlė vyko drauge su ,,Vaikų linijos" savanore Kristina. Kuri pristatė ,,Vaikų liniją" - emocinės paramos tarnybą. Tai galimybė, kai norisi pasikalbėti, kai nedrįstate, ar nėra šalia aplinkinių. ,,Vaikų linija" - slapta, anoniminė, nemokama linija vaikams ir jaunimui iki 18 metų. Emocinę paramą teikia telefonu 116111 ir internetu http://www.vaikulinija.lt savanoriai konsultantai. Dažniausiai kreipiasi 12 - 15 metų paaugliai. Savanoriauja daugiau nei 400 konsultantų.

„Vaikų linijos“ misija: internetu ir telefonu teikti emocinę pagalbą vaikams ir paaugliams, priimant juos tokius, kokie jie yra. Edukuoti visuomenę, dėl ko kenčia vaikai ir kaip jiems padėti. „Vaikų linijos“ vizija: išklausyti ir priimti kiekvieną vaiką, kai jam to reikia."

Labai svarbu, kad vaikai ir jaunimas neliktų su savo sunkumais vieni, o pasikalbėtų su suaugusiais, artimaisiais, ar ,,Vaikų linija". Kas paprasta suaugusiems, vaikams gali būti sudėtinga. Išanalizavus situacijas, supratus savo jausmus tik tada galima ieškoti sprendimų, - teigė savanorė Kristina.

Taip pat veikia ,,Tėvų linija" - psichologai konsultuoja tėvus, globėjus ir rūpintojus http://uzsaugialietuva.lt/gerieji-pavyzdziai/tevu-linija

Dėkojame ,,Vaikų linijos" savanorei konsultantei Kristinai ir labai džiaugiamės atvirukais, kurie mums suteiks drąsos ir  paskatins kalbėtis bei rasti sprendimus.

Autorius:
Vilma Junevičienė

Nuotraukos:
Vilmos Junevičienės, https://www.vaikulinija.lt/

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos