Geokupolo lauko klasė

  • Paskelbė : Vilma Junevičienė
  • Paskelbta: 2023-05-28
  • Kategorija: Aktualijos

2023 metais Vilniaus miesto savivaldybės rengtame lauko klasių konkurse - atrinkta Vilniaus Martyno Mažvydo progimnazija ir leista įrengti lauko klasę mokyklos teritoriojoje su daliniu savivaldybės finansavimu. Tai dar viena galimybė sukurti įdomią, kūrybišką ir motyvuojančią aplinką mokytis, vystyti projektus bei įvairias veiklas. Taip pat tai bus tolimesnis progimnazijos mokymosi be sienų koncepcijos vystymas. 

Geokupolo lauko klasėje atsiras galimybė vesti pamokas, kurios geriau atlieps individualus mokymosi poreikius ir taps įtraukesnės nei tradicinės, galima bus vykdyti  tiriamuosius eksperimentinius darbus, neformaliojo ugdymo veiklas, visos dienos grupės užsiėmimus, vasaros stovyklų edukacijas, mokiniams vyks pagalbos mokiniu specialistų konsultacijos ir kita.

Lauko klasėje galės vykti ir  Pilaitės mikrorajono bendruomenės kūrybinių dirbtuvių užsiėmimai, Ukrainos moksleivių edukacijos, projektiniai darbai, vykdant Erasmus+ projektus, vasaros stovyklos socialiai remtiniems vaikams ir bendradarbiaujančių mokyklų mokinių veiklos, vasaros sąskrydžių organizavimas frankofoninį ugdymą vykdančioms Lietuvos mokykloms ir kt.

Ateityje šalia lauko klasės planuojama išplėtoti ir ekologinio, gamtinio pažinimo, sveikatinimo lauko erdves, kad maksimaliai išnaudotume erdvę ir taip sustiprintume ugdymo, popamokinę ir laboratorinę veiklą bei kurtume šiuolaikinę kultūrinę aplinką.

Vilniaus Martyno Mažvydo progimnazijos administracija

 

 

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos