„Bonjour, Kaunas“

Vilniaus Martyno Mažvydo progimnazijos prancūzakalbių klasių mokiniai (6 pp ir 6 pr ) balandžio 5 d. lankėsi Kauno Vytauto Didžiojo universiteto daugiafunkciame mokslo ir studijų centre įsikūrusiame Frankofonijos šalių centre.

Vilniečius mokinius maloniai pasitiko pati Frankofonijos šalių centro vadovė, VDU Humanitarinių mokslų fakulteto Užsienio kalbų, literatūros ir vertimų studijų katedros vedėja prof. Aurelija Leonavičienė.

Profesorė ne tik parengė viktoriną apie Prancūziją, už teisingai atsakytus klausimus mokiniams skyrė simbolines atminimo dovanėles, bet ir pabrėžė prancūzų kalbos svarbą planuojant sėkmingą karjerą.

Mokiniai turėjo galimybę nusifotografuoti prie LSMU Emanuelio Levino centro, kuriame anksčiau buvo Prancūzijos ambasada.

Kelionėje šeštokus lydėjo dvi prancūzaitės studentės iš Monpeljė, miesto Prancūzijos pietuose. Kad kelionė iš Vilniaus į Kauną ir atgal neprailgtų, šeštokai kartu su prancūzaitėmis dainavo prancūziškas dainas: „La ballade des gens heureux“, „La Seine“ ir kt.

Mokiniai pakilo Aleksoto funikulieriumi pasigrožėti nuostabia miesto panorama, apsilankė Lietuvos krepšinio namuose, sėmėsi žinių Nacionaliniame M. K. Čiurlionio dailės muziejuje.

Šeštokų įspūdžiai

„Frankofonijos šalių centras įsikūręs moderniame pastate. Man labai patiko, kad profesorė Aurelija už teisingus atsakymus į klausimus negailėjo prizų. Mes lyg tikri studentai studentų poilsio zonoje ragavome prancūziškų šokoladinių skanėstų.“

Prancūzės studentės Cassandra ir Alexia:

„Kaunas – tikrai gražus miestas. Jūsų mokyklos mokiniai taip pat labai puikūs.“

Verta žinoti

Kauno VDU daugiafunkciame mokslo ir studijų centre Frankofonijos šalių centras pradėjo veikti 2016 m. spalio 27 d. Intensyvesnio prancūzų ir lietuvių akademinio bendradarbiavimo idėja buvo sėkmingai įgyvendinta, kai VDU rektorius prof. Juozas Augutis ir Prancūzijos ambasadorius Lietuvoje J. E. Philippe Jeantaud pasirašė sutartį dėl Frankofonijos šalių universitetinio centro steigimo.

Šeštokų mokytojos: Vilma Junevičienė ir Gitana Šeštokienė

Autorius:
Gitana Šeštokienė

Nuotraukos:
Autorės, Evijos Rainytės, 6 pr kl., Vilmos Junevičienės nuotr.

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos