Prancūziški pusryčiai

  • Paskelbė : Vilma Junevičienė
  • Paskelbta: 2023-04-07
  • Kategorija: Aktualijos

Įkvėpimo gaminant ir skanių bei elegantiškų prancūziškų pusryčių!

Prancūziški pusryčiai išsiskiria savo elegancija ir rafinuotumu. Prancūzai pusryčių neįsivaizduoja be kavos, prancūziškos duonos ir saldžių kepinių. Tradicinė prancūziška duona - baguette - neatsiejamas pusryčių ritualas. Rytais prancūzai skuba link kepyklėlių, kad kas rytą į namus parsineštų šviežutėlį, ką tik iš pečiaus ištrauktą ir kvepiantį batoną. Be sumuštinių su tradiciniu prancūzišku batonu, ant prancūzų pusryčių stalo dažniausiai puikuojasi ir saldūs kepiniai. Tai visame pasaulyje žinomi sviestiniai rageliai (croissants) bei sviestinės bandelės su šokoladu (pain au chocolat).

Frankofonijos mėnesį Vilniaus Martyno Mažvydo progimnazijos 5pp ir 6pp klasių mokiniai ruošė prancūziškus pusryčius. 5pp klasės mokiniai gamino prancūziškus ragelius su šokoladu, vadinamus kruasanais. 6pp klasės mokiniai ant prancūziško batono tepė savo pagamintas užtepėles. Jų paskanauti pakvietė prancūzaites studentes Casandrą ir Alexia, prancūzų kalbos mokytojus Virginiją ir Pierre bei progimnazijos direktorę Eglę Laumelienę. 

5pp, 6pp klasių mokiniai drauge su klasių auklėtojomis Renata Maslauskiene, Vilma Junevičiene labai dėkoja technologijų mokytojoms Redai Gustienei ir Aušrai Banelienei.

Nuotraukos:
Renatos Maslauskienės, Vilmos Junevičienės

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos