Simbolinė akcija ,,Betliejaus taikos ugnis"

  • Paskelbta: 2023-12-17
  • Kategorija: Renginiai

,,Skleiskime taiką!"    

      2023 metų gruodžio 14 dienos rytą Vilniaus Martyno Mažvydo progimnazijos 7pp klasės mokiniai apsilankė Pilaitės gimnazijoje su siekiu išgirsti istoriją apie Betliejaus taikos ugnį bei šią liepsnelę parsinešti į progimnaziją.

     Mokytoja Laima papasakojo, kaip užsidegti liepsnelės nuo Betliejaus taikos ugnies kas metai vyksta įvairių religijų tikintieji iš viso pasaulio. Gruodžio 11 dieną Pilaitės gimnazijos skautė Daina nuo Lenkijos pasienio šią ugnį parvežė į gimnaziją. 2023 m.  Betliejaus taikos ugnies šūkis - ,,Skleiskime taiką". Ši ugnelė perduodama iš rankų į rankas, skirta sutaikyti ir padėti laukti tikrojo Kalėdų stebuklo.

     Betliejaus taikos ugnis  – simbolinė akcija, skirta žmonijos taikai ir brolybei. Ji buvo pradėta1986 m. Austrijoje, Linco mieste. Idėja kilo socialinės paramos akcijos „Šviesa tamsoje“ metu. Kasmet ypač pasižymėjęs vaikas iš Austrijos keliauja į Palestiną ir Betliejuje uždega žvakę, kuri lėktuvu, specialioje kapsulėje, transportuojama į Vieną. Iš pradžių ugnis yra platinama po visą šalį, o vėliau ir po Europą. Šią Betliejaus taikos ugnies nešimo užduotį visose šalyse atlieka tų valstybių skautai. 

     Gruodžio 14 d. vakarą progimnazijoje, degant Betliejaus taikos liepsnelei, 7pp klasės mokiniams vyko renginys drauge su Pilaitės gimnazijos mokiniais, kurie mažvydiečiams parengė viktoriną, pateikė daugybę užduočių, organizavo lobio paiešką, mokiniai keitėsi dovanėlėmis, nepamiršdami būti santarvėje ir gyventi taikiai. 

Autorius:
Vilma Juenvičienė

Nuotraukos:
Autorės

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos