Kaziuko mugė progimnazijoje 2024

2024 metų kovo 8-ąją dieną mokykloje praūžė, prašvilpė keletas renginių. Tarp jų ir linksmoji 1 - 8  klasių Kaziuko mugė. Tai yra ne tik mūsų progimnazijos tradicinė šventė, bet ir visos Lietuvos kultūrinis paveldas bei liaudies tradicijų lobynas. 

Manoma, kad tikroji Kaziuko mugės pradžia yra 1636 metai, kai šv. Kazimieras buvo paskelbtas Lietuvos globėju. Nuo tada, artimiausią sekmadienį iki kovo 4-osios, pradėti rengti šv. Kazimiero atlaidai ir po bažnytinių iškilmių vykdavo prekyba, pasilinksminimai. 

Tuo tarpu, mūsų progimnazijos koridoriuose, trečiosios ir ilgųjų pertraukų metu, knibždėte knibždėjo skirtingo amžiaus prekiautojų ir pirkėjų. Kaziuko mugė praskaidrino mokinių nuotaiką, nes jos metu kiekvienas galėjo atrasti sau patinkančias veiklas ir bent trumpam atitrūkti nuo pamokų kasdienybės. Dauguma mokinių pardavinėjo įvairiausius gardumynus, pradedant sausainiais ir tinginio gabalėliais, ir baigiant naminiu limonadu ar šokoladiniu brauniu. Taip pat mugės šurmulyje buvo galima išgirsti grojančius muzikantus, sudalyvauti loterijoje bei įsigyti išradingųjų moksleivių rankdarbių, papuošalų. Sulaukėme ir svečių. Pilaitės gimnazijos gimnazistai, įkūrę mokomąją mokinių bendrovę ,,Aristokratų atributika" pardavinėjo savo gamybos juodus maišelius su Pilaitės bendruomenei aktualiais užrašais. Šie maišeliai linksmai pavadinti ,,Pilaitės fanų maišeliais”. 

Keletas moksleivių pasidalino gerais atsiliepimais apie šį renginį: „Mugėje smagu ir pardavinėti, ir pirkti.“ – Vincentas, 5a kl.,  „Vaikai buvo labai sąžiningi, buvo malonu su jais derėtis.“ – Dominykas, 5d kl.,  „Mugėje vaikai elgėsi labai draugiškai ir pagarbiai.“ – Julija, 7pr kl.

Džiaugiamės, kad Kaziuko mugė praėjo linksmai, nuotaikingai!

Autorius:
Saulė Kupčinskaitė, Jurgita Stonienė

Nuotraukos:
Jurgitos Stonienės

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos