Šiaurės šalių literatūros savaitės renginiai bibliotekoje

Įsibėgėjus rudeniui, kasmet bibliotekos erdvės atgyja nuo linksmo Šiaurės šalių literatūros savaitės dalyvių šurmulio ir renginių gausos, kuri apjungia bendrą bibliotekininkių, mokytojų ir mokinių veiklą. O šių metų projekto tema ,,Kalėdos šiaurėje“ įkvėpė dar daugiau idėjų ir bruzdesio.

Pirmiausia, biblioteka buvo išpuošta mokinių darbais. Technologijų mokytoja Reda Gustienė su 5b, 5c ir 5d klasių mokiniais eksponavo šventišką tekstilės darbų parodą ,,Elfai – Kalėdų senelio pagalbininkai“, o technologijų mokytoja Aušra Banelienė, padedama 7 pp ir 7pr klasių mokinių, biblioteką iškvėpino meduolinėmis skulptūrėlėmis ,,Kalėdų miestelis Šiaurėje“. Skulptūrėles įkomponavo bibliotekininkių parengtoje knygų parodoje ,,Selmai Lagerliof – 165“.

Technologijų mokytojo  Virginijaus Bartkevičiaus paraginti, 6-ų klasių mokiniai iš įvairių konstrukcinių medžiagų pagamino daug įspūdingų darbelių ,,Kalėdos Šiaurėje”. O jų pristatymas buvo dar įspūdingesnis. Mokinių sukurtos istorijos apie savo darbus, anot pavaduotojos Renatos Žemaitienės, vertos sugulti į elektroninę knygą mokyklos puslapyje.

Šiaurės šalių literatūros savaitės renginiuose dominavo Astridos Lindgren personažas Emilis iš Lionebergos, atkeliavęs iš to paties pavadinimo knygos. Jis buvo sukurtas prieš 60 metų ir dabar švenčia gražų jubiliejų. Todėl šiam geraširdžiui išdykėliui buvo skirti net trys renginiai.

Biblioteka taip pat buvo išpuošta 5d klasės mokinių piešiniais, kuriose atsispindi Emilio nuotykiai besiruošiant Kalėdų šventei. Penktokai idėjas savo darbams sėmėsi besiklausydami bibliotekininkės skaitytų ištraukų iš ,,Naujų Emilio išdaigų“, o sumanymus išpildyti padėjo dailės mokytojos Daiva Varslavėnienė ir Milda Tverkutė.

Svarbiausias renginys - Šviesos ir žodžio šventė. Prie žvakių šviesos 6 pp klasės mokiniai su lietuvių kalbos ir literatūros mokytoja Renata Maslauskiene skaitė ištraukas iš skyriaus ,,Naujos Emilio išdaigos“. O kokia būtų šventė, jei nebūtų muzikos? Todėl skaitymus pagyvino tos pačios 6pp klasės mokinių atliekamos kalėdinės dainos. Šeštokams talkino jų muzikos mokytoja Eugenija Drungilienė.

Susidraugavę su Emiliu,  vadovaudamiesi klasės auklėtojos Renatos Maslauskienės duotomis gairėmis, šiam įsimintinam personažui 6pp mokiniai net laiškus parašė. Kiek džiugių emocijų liejosi, kai juos skaitė literatūros rytmety ,,Laiškas Emiliui“. O smagiausia, jog matėsi – mokiniai knygą tikrai perskaitė.

Šiaurės šalių literatūros savaitė baigėsi, bet mokinių darbų šiluma ir kūrybos džiaugsmas vis dar šildo visus apsilankančius bibliotekoje. Nuoširdžiai dėkojame visiems įsijungusiems į projektą ir atvėrusiems širdį kūrybai. Susivieniję galime daug nuveikti.

Autorius:
Danguolė Matulevičienė

Nuotraukos:
Autorės

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos