Šok į tėvų klumpes 2024

Vilniaus Martyno Mažvydo progimnazijos 1e klasėje startavo iniciatyva „Šok į tėvų klumpes“. Šios ugdymo karjerai iniciatyvos tikslas – suteikti progą mokiniams artimiau susipažinti su tėvelių darbovietėmis bei jų profesijomis, plėtoti savo karjeros kompetencijas, sudaryti sąlygas tėvams įsitraukti į ugdymo procesą. Džiugu, kad tėveliai atvyksta į klasę, kur pristato savo profesiją, o vėliau planuojame apsilankyti ir jų darbovietėse.

Arno tėtis – IT inžinierius, kartu su kolegomis parašė knygą. Šiandien, kai informacinės technologijos valdo viso pasaulio ekonomiką finansus, verslą, mediciną ir daugelį kitų sričių,  IT inžinierius nėra burtininkas, esantis už ekrano ir tik užtikrinantis, kad kompiuteriai veiktų sklandžiai... Mokiniams suprantama kalba Arno tėtis pasakojo, kokia įvairiapusiška ir kartais labai nenuspėjama šiandien ta IT inžinierių kasdienybė.

Mus aplankė ir Gabrielės Č. mamytė, kuri įdomiai ir profesionaliai papasakojo apie teisininko profesiją, turėjome galimybę pabuvoti virtualiame tikrame teisme!

Hermio mamytė pristatė, kaip gaminamos trinkelės, iš ko jos pagamintos, pirmokai galėjo savo rankomis paliesti įvairius pavyzdžius.

O Gabrielės M. tėvelis – teismo techninių ekspertizių skyriaus ekspertas. Mokiniai, sulaikę kvėpavimą, klausėsi įvairiausių atvejų, kuriuos jam reikia ištirti.

Jono tėtis – UAB „Biseris“ komercijos direktorius, dirbantis vienoje didžiausių Lietuvoje ir Baltijos šalyse specializuotų projektinių įmonių grupėje, teikiančioje kompleksines susisiekimo ir civilinės infrastruktūros gerinimo paslaugas. Jau daugiau nei 20 metų gerina eismo saugumą Lietuvos keliuose ir miestuose, diegdami naujausias technologijas ir plėtodami inovatyvius infrastruktūros modernizavimo sprendimus.

Visi tėvai akcentavo mokslo svarbą ir būtent mokymąsi visą gyvenimą kaip priemonę, gerinančią žmonių socialinio gyvenimo sąlygas ir mažinančią socialinę atskirtį.

Jono tėtis priminė mokiniams saugaus elgesio taisykles gatvėje, prie ežerų, namuose, kaip saugiai važinėti dviračiais, paspirtukais, kodėl būtina dėvėti atšvaitus. Visi aktyviai dalyvavo linksmoje ir nuotaikingoje saugaus eismo viktorinoje ir laimėjo saldžius prizus.

Pirmokai, klausydami bei tyrinėdami tėvelių darbo pasaulį, atranda sau įdomių dalykų, naujų pomėgių, o galbūt – savo svajonių profesiją.

Autorius:
Ilveta

Nuotraukos:
Autorės

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos