Visuotinė iniciatyva ,,Šok į tėvų klumpes"

Profesinio veiklinimo birželio mėnesio ,,Šok į tėvų klumpes" proga 6pp ir 6pr klasių mokiniai, Kajaus mamos Viktorijos dėka,  apsilankė Nacionalinėje M. K. Čiurlionio menų mokykloje, kurioje daug pamatė ir išgirdo, pabuvojo ypatingoje aplinkoje ir mąstė apie savo ateities profesinius pasirinkimus.

Muzikos skyriuje susitiko su direktoriaus pavaduotoja muzikos ugdymui E. Čobotiene ypatingoje dirigento S. Sondeckio vardo salėje ir išklausė mokyklos pristatymą bei pateikė nemažai klausimų. Mažojoje salėje klausėsi M. K. Čiurlionio menų mokyklos mokinių koncertą, turėjo galimybę net išmėginti instrumentus.

Liaudies meno muziejuje - pamatė kraštotyros ekspedicijų surinktą medžiagą, mokomųjų dailės praktikų darbus.

Bibliotekoje pamatė saugomus natų rinkinius, knygas, poilsio erdves, net žuvytes akvariume.

Dailės skyriuje susitiko su šio skyriaus vadovu V. Baura, aplankė parodas, piešimo, tapybos klases, išgirdo apie stojimus į šią mokyklą, vasaros praktikas - stovyklas prie jūros. Sužinojo kur mokiniai, baigę mokyklą, renkasi studijas ir kuo gali tapti užaugę.

Baleto skyriaus vadovas E. Butkus organizavo ekskursiją šokių erdvėse, koncertinėje ir fizinio parengimo salėse. Mokiniai sužinojo apie Šokio teatrą – naują erdvę menininkų kūrybos raiškai skleistis, kur savo sumanymus gali įgyvendinti šokėjai, muzikai, dailininkai, aktoriai, režisieriai, choreografai. Taip pat susitiko su 12-oke balerina, domėjosi jos pasirinktu keliu, studijomis ir ateities perspektyvomis.

Mažvydiečiai apsilankė mokinių bendrabutyje, valgykloje, terasoje ant stogo ir grožėjosi Vilniaus panorama.

Mokinių atsiliepimai: ,,labai patiko ekskursija, nesitikėjau, kad tiek daug pamatysiu ir sužinosiu", ,,norėčiau mokytis šioje mokykloje dailės skyriuje", ,,labiausiai įdomu buvo klausytis balerinos", ,,puikus koncertas", ,,pamačiau ko trūksta mūsų progimnazijoje", ,,pateikėme daug klausimų ir į visus gavome atsakymus".

Didžiausia padėka Nacionalinės M. K. Čiurlionio menų mokyklos muzikos, dailės, baleto skyrių vadovams ir ypatinga padėka mokytojai Viktorijai Adamovičienei.

Mokiniai vyko su mokytojomis Gitana Šeštokiene, Vilma Junevičiene, mokytoja padėjėja Jolita Masiulione.

Autorius:
Vilma Junevičienė

Nuotraukos:
Vilmos Junevičienės, Gitanos Šeštokienės

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos