Sveikinimas aštuntokams ,,Saulė skirta šviesti visiems"

Mieli mano mokiniai!

Atsisveikindama noriu jums papasakoti vieną istoriją apie berniuką, kuris sugavo saulę.

Kaip ir kiekvieną vakarą berniukas stovėjo marių pakrantėje ir, mojuodamas kepure, lydėjo išplaukiančius laivus. Lydėdamas laivus jis svajojo apie didingus darbus, kurie  jo laukia ateityje.  Berniukas taip pasinėrė į svajas, kad nepastebėjo, kaip atėjo vakaras. Staiga jo dėmesį patraukė besileidžianti saulė.

- O kokia graži saulė,- pagalvojo berniukas. - gal reikėtų ją pasigauti?

Ir berniukas, ištiesęs aukštyn ranką, kepure pagavo saulę.

- Kaip smagu turėti saulę, - džiaugėsi berniukas.

Bet saulė neapsidžiaugė. Ji taip įkaitino kepurę, kad berniukas nebesugebėjo jos išlaikyti. Kepurė išslydo iš degančių berniuko rankų, o saulė nuriedėjo medžių viršūnėmis link jūros.

Riedėdama saulė mojavo berniukui šiltais spinduliais ir atsisveikindama pasakė, kad ji skirta šviesti visiems. Tai - jos didingas darbas, atliekamas nuo ryto iki vakaro jau milijonus metų. O berniukas suprato, kad pasidalinus saule su visais, ji sugrįš tūkstančiais spindulių.

Taigi, mieli mano mokiniai, siekite aukštumų, negailėkite pastangų ir darbo siekdami savo tikslo. Kasdien judėkite link jo kaip kas rytą kylanti ir kas vakarą besileidžianti saulė.

ŽINOKITE, KAD KARTAIS DIDELI DALYKAI SLYPI MAŽUOSE DARBUOSE, NES BE JŲ DIDIEJI TIESIOG NEĮVYKTŲ.

Jei netyčia pagautumėte saulę, būkite pasiruošę ją išlaikyti. Jums padės taip nusibodusios saugaus darbo taisyklės ir žinios, kurias įgijote ar įgysite savo kasdienio gyvenimo kelyje :) Tad skleiskite bures, linkiu jums gero vėjo...

 Vilniaus Martyno Mažvydo progimnazijos technologijų mokytoja Aušra Banelienė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas