Direktorės sveikinimas progimnazijos absolventams

Gerbiami aštuntokai, mokytojai ir tėveliai,

       Šiandien dar viena aštuntokų laida palieka mūsų progimnaziją ir kelia sparnus į gimnazijas... Šioje mokykloje prabėgo dalis aštuonerių metų Jūsų ritmo ir linksmo gyvenimo.... Pirmasis etapas kelyje svajonės link baigėsi... Laukia nauji išbandymai, nauji draugai. Ir liūdna ir džiugu... Džiaugiuosi jūsų rezultatais, ačiū tėveliams, ačiū mokytojams už suteiktas žinias ir rūpestį. Kartu su kiekviena svajone Jums suteikiama vidinė galia ją įgyvendinti. Tik svajodami einame į priekį, kuriame, siekiame ir pasiekiame. Viskas prasideda nuo smulkių siekių, įsipareigojimų, sprendimų. Paprastai svajonės išsipildo ne tiems, kurie laukia stebuklo, o tiems, kurie kantriu, ištvermingu darbu, nesustodami net ir tada, kai kartais nepasiseka, siekia savo tikslo. Kartais šių svajonių reikia siekti ilgai, bet tai reiškia gyventi įdomų, kūrybingą, prasmingą ir ieškojimų pilną gyvenimą. 

       Laikas bėga greitai. Rodos visai neseniai buvote pirmokai, o dabar jau prasidės kitas gyvenimo etapas: savarankiškesnis ir atsakingesnis.

      Mieli aštuntokai, linkiu Jums ištvermės, drąsos ir tikėjimo. Turėkite svajonę ir jos siekite... Stenkitės surasti tai, kas nuolat stebintų ir teiktų džiaugsmo... Juk laimę ir svajones kuriate patys. Kurkite savo gyvenimą taip, kad nebūtų gaila mokykloje praleisto laiko. Linkiu, kad Jūsų tėveliai būtų patenkinti Jūsų sėkme, drąsiai pasinerkite į mokslų pasaulį, atskleiskite jo paslaptis.

       Prieš atsisveikinant norėčiau priminti keletą svarbių dalykų, kurie būdavo aptariami per pamokas:

  1. Būk tolerantiškas Tave supančiam pasauliui.
  2. Siek savo tikslo, kurį įgyvendinęs galėtum siekti kito tikslo.
  3. Vertink laiką, nes jis vienintelis nenuperkamas ir nesugrąžinamas.
  4. Mokykis visą gyvenimą. Nepamiršk progimnazijos filosofiją išreiškiančio posakio: Mokausi saugodamas pasaulį ir mokysiuos visą gyvenimą. Kuris teigia, jog nuolatinis mokymasis jums suteiks daugiau galimybių gyvenime.
  5.  Turėk draugų, nes draugystė atveria vartus į kitų širdis, daro gyvenimą spalvingesnį, įdomesnį, o sunkiomis gyvenimo akimirkomis net ir lengvesnį.
  6. Mylėk Tėvynę. Čia Tu pradėjai kalbėti gimtąja kalba, čia tavo protėvių žemė.

      Tad linkiu Jums pergalių, vilties, svajonių išsipildymo ir drąsos toliau einant pažinimo keliu...

Vilniaus Martyno Mažvydo progimnazijos direktorė Eglė Laumelienė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos