Informacija dėl ugdymo esant oro užterštumui

  • Paskelbta: 2024-03-28
  • Kategorija: Svarbu!

INFORMACIJA DĖL 2024-03-29 d.

Vadovaujantis Vilniaus  miesto savivaldybės administracijos 2024-03-28 rekomendacijomis dėl oro taršos,  teikiame Jums tolimesnį kovo 29 d. veiksmų planą.

Kovo 29 dieną (penktadienį) ugdymo procesas bus vykdomas nuotoliniu būdu:

·       1-4 klasių mokiniai jungiasi iš namų ir dalyvauja pamokose nuotoliniu būdu. Jeigu nėra galimybių prisijungti iš namų, Jūsų vaikas (globotinis) gali atvykti į mokyklą, į savo klasę. Pradinių klasių mokytojai veda nuotolines pamokas  iš savo kabinetų.

·       5-8 klasių mokiniai prisijungia iš namų ir dalyvauja pamokose nuotoliniu būdu pagal tvarkaraštį. Mokytojai veda nuotolines sinchronines pamokas pagal tvarkaraštį iš namų. Jei jūsų vaikas (globotinis) neturi fizinių ar techninių galimybių prisijungti iš namų, informuokite klasės vadovą iki 2024-03-28 d. 20 valandos. Šiems mokiniams bus sudarytos galimybės dalyvauti pamokose per nuotolį iš  mokyklos bibliotekos.

·       2024-03-28 (ketvirtadienį)  mokyklos patalpose nusėdę teršalai bus išvalyti drėgnu būdu,  nuvalant paviršius: grindis, suolus, sienas.

Pasikeitus informacijai, skubiai Jus informuosime per TAMO dienyną ir  klasės vadovą bei informaciją skelbsime internetiniame mokyklos puslapyje. Prašome nuolat sekti informaciją.

Daugiau informacijos galite rasti:

https://vilnius.lt/lt/2024/03/28/daugiau-nei-90-ugdymo-istaigu-sostineje-del-vakarykscio-gaisro-nuotoliu-rekomenduojama-dirbti-ir-rytoj/

Dėkojame už bendradarbiavimą.

Pagarbiai

Progimnazijos administracija

INFORMACIJA DĖL 2024-03-28 d.

Gerb. tėveliai (globėjai, rūpintojai),

Informuojame, kad Vilniuje, Panerių g. 56 degė automobilių sąvartynas. Gaisras likviduotas, bet Pilaitės seniūnijoje yra didelė oro tarša ir pamokas 2024 m. kovo 28 d. rekomenduojama vykdyti nuotoliu, o renginius perkelti į kitą dieną.

Kovo 28 d. ugdymas vyks nuotoliu nuo antros pamokos. Užduotis rasite Tamo dienyne. Mokiniai, kurie atvyks į mokyklą, bus ugdomi. Bus imtasi visų saugumo priemonių, langai mokykloje bus uždaryti, mokiniai į lauką nebus vedami.

PAPILDOMA 2024-03-28 INFORMACIJA

Vilniaus miesto Visuomenės sveikatos biuras  ,,Vilnius sveikiau" informuoja, kad 2024 m. kovo 28 dieną Vilniaus Savanorių pr. oro tyrimų stotyje labai aukšta oro tarša K10. Nustačius labai aukštą taršą bent vienoje miesto oro tyrimo stotyje ugdymo įstaigoje bus laikomasi šių saugomo rekomendacijų:

  1. Ugdymo įstaigos pedagogai (auklėtojai) neves mokinių į lauką ir (ar) nevykdys veiklų lauke (atvirose erdvėse) dėl labai aukšto oro užterštumo lygio.

  2. Kartą per dieną drėgnai nuvalomi paviršiai, kur kaupiasi dulkės (grindų danga, palangės, užuolaidos, žaliuzės, televizoriai, kompiuteriai ir jų monitoriai);

Rekomendacijos tėvams ir ugdymo įstaigos darbuotojams:

  • Stebėti mokinių, kurie serga lėtinėmis kvėpavimo sistemos ligomis, alerginiais susirgimais, sveikatą;

  • Blogai pasijutus, kreiptis į gydytoją.

Apie oro kokybės pokyčius ir dėl to nutrauktas rekomendacijas informuosime gavę atskirą pranešimą iš Vilniaus Visuomenės sveikatos biuro ir Vilniaus miesto savivavldybės.

Pagarbiai

Vilniaus Martyno Mažvydo progimnazijos administracija

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos