Vaikų vasaros atostogos

Pirmiausia, pasibaigus mokslo metams, svarbu leisti vaikams gerai išsimiegoti ir pailsėti. Pasak specialistų, nieko neveikti ir neturėti plano atostogų metu vaikams labai naudinga. Tokiu būdu vaikai pailsi nuo mokyklos rutinos bei būrelių. Nieko neveikiant, pažadinamas vaikų kūrybiškumas, jie pasitelkia vaizduotę sugalvodami įvairius žaidimus patys.

Žinoma, nieko neveikimas neduos jokios naudos, jei vaikas galės neribotai naudotis telefonu ar kitu išmaniuoju įrenginiu. Reikėtų pagalvoti apie ekranų laiko ribojimą pasitelkiant tam skirtas programėles. Idealiu atveju, kiekvienas vaikas turėtų gauti tam tikras užduotis. Pavyzdžiui: prisidėti prie namų ruošos darbų, pavedžioti augintinį, paskaityti knygą, pažaisti kieme su draugais, o tuomet gali naudotis telefonu ar žiūrėti televizorių iš anksto sutartą ir ribotą laiką.

Stovyklos – labai naudinga, nes vaikai jose išmoksta naujų įgūdžių ir grįžta pilni įspūdžių, tik vertėtų nepamiršti, jog stovykla po stovyklos gali būti per daug intensyvu.

Specialistai pataria praleisti kiek įmanoma daugiau laiko gryname ore, leistis su šeima į žygius gamtoje, išbandyti naujus dalykus. Vasaros atostogų metu galime gyventi lėčiau ir nuveikti tai, kam vis nerasdavome laiko. Pavyzdžiui, pažaisti stalo žaidimus kartu su vaikais arba paskaityti knygą.

Ne tik užsienyje, bet ir Lietuvoje yra puikių vietų atostogoms, daug lankytinų objektų. Nepamirškime pasigrožėti savo šalimi, nuvykti ten, kur vis dar neteko apsilankyti. Juk vaikams svarbiausia smagus laikas su savo šeima, laimingi ir dėmesingi tėvai.

Norisi palinkėti visiems vaikams ir šeimoms turėti kokybiško laiko kartu ir nebijoti leisti vaikams truputį panuobodžiauti. :)

Autorius:
Socialinė pedagogė Eligija Sakalauskienė

Nuotraukos:
Iš interneto platybių

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos