Vaiko diena 2024

2024 metų gegužės 17 dieną minėjome naująją Vaiko dieną.

Vaiko teisių gynėjams pasiūlius, praeitų metų pabaigoje LR Seimas priėmė pasiūlymą vaikystę švęsti pavasarį. Todėl nuo šių metų Lietuvoje Vaiko diena pirmą kartą buvo minima trečiąjį gegužės penktadienį.

Ši data pasirinkta neatsitiktinai, ji įsiterpia tarp Mamos ir Tėvo dienų, tokiu būdu pabrėždama vaiko vaidmenį šeimoje ir visuomenėje.

Penktadienis pasirinktas taip pat su mintimi, kad šią dieną galėtume paminėti ne tik su šeima, bet ir švietimo įstaigose: tiek darželiuose, tiek mokyklose ir kt.

Vaiko diena pakeičia Vaikų gynimo dieną, kuri buvo minima birželio 1-ąją. Panaikinus sovietines ištakas turinčią Vaikų gynimo dieną, priimtos dvi naujos atmintinos datos: Vaiko diena  ir Pasaulinė vaiko teisių diena (minima lapkričio 20 d.)

Vaiko dieną tėvams rekomenduojama pasidžiaugti savo vaikais, praleisti daugiau laiko su jais. Pasikalbėti apie tai, kaip jų laukėme, kokie jie svarbūs mums. Galbūt pasivaikščioti, eiti į žygį arba tiesiog kartu pavakarieniauti. Galima vaikams padovanoti ir dovanėlių.

Svarbu atrasti, kaip norime šią dieną paminėti ir nebijoti kurti naujų tradicijų.

Autorius:
Socialinė pedagogė Eligija Sakalauskienė

Nuotraukos:
2 e klasės mokytojos Redos Riukaitės

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos