Pokalbiai apie dangų, oro balionus ir muziką

  • Paskelbta: 2024-03-07
  • Kategorija: Renginiai

Šis vasario mėnuo Vilniaus Martyno Mažvydo progimnazijoje buvo turtingas įvairiais renginiais, išvykomis ir šventėmis. 

5d ir 6pp klasių mokiniai taip pat turėjo netradicinę pamoka su vienu aktyviausių, įdomiausių, linksmiausių ir nuoširdžiausių žmonių - Giedriumi Leškevičiumi. Giedrius yra ne tik mums gerai žinomas žurnalistas, televizijos laidų vedėjas, muzikinių projektų dalyvis, bet ir daug patyręs oreivis! Susitikimas vyko jaukioje mokyklos bibliotekoje. Visi sužinojome daug įdomių ir daugumai negirdėtų istorinių faktų apie pirmuosius bandymus pakilti į dangų oro balionu, apie sudėtingą oreivystės pradžią. Giedrius pasidalino savo patirtimi ne tik Lietuvoje, bet ir Prancūzijoje, Šveicarijoje, Suomijoje. Pademonstravo įrangą: radijo ryšio priemones, žemėlapį, prietaisus, su kuriais palaiko ryšį su kitais, tuo metu oro balionais skrendančiais pilotais ir be kurių neapsieinama skrydžio metu. Papasakojo apie įspūdingas oro balionų varžybas. 

Renginio dalyvius labai pradžiugino Giedriaus linksmos dainos apie oreivystę. O dainos „Rasa“ priedainį visi išmoko ir smagiai padainavo kartu.

Žinomas vyras perdavė svarbią žinutę: nebijokite svajoti, paleisti mintis ir mąstyti laisvai, kad sukurtumėte nuostabius dalykus.  Svarbu atsidūrus tinkamu laiku tarp tinkamų žmonių tapti drąsiu. Tada visos svajonės pildosi.

Mokinių atsiliepimai: 

,,Buvo įdomu, nes sužinojau oro baliono atsiradimo istoriją ir kas buvo pirmieji „oreiviai“.“ 

„Man labiausiai patiko pasakojimas, kaip pakėlė pirmąjį oro balioną į dangų“. 

„Labai daug sužinojau apie oro balionus, o labiausiai įsiminė, kaip skrido su fortepijonu.“ 

„Susitikimo metu sužinojau, kad oreiviai nebijo aukščio ir turi 3 radijo ryšio priemones. Jaučiausi linksmai ir esu sužavėtas.“ 

„Nežinojau, kad oro balionu galima pakelti ir skraidinti ne tik žmones, bet ir automobilį, namelį ir fortepijoną su visu pianistu!“  

„Man labiausiai įsiminė, kad oro balionai gali būti aukštyn kojom ir kad vyksta oro balionų lenktynės.“ 

Autorius:
Jolita Masiulionė

Nuotraukos:
Renatos Maslauskienės

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos