Susitikimas su Lietuvos Reformacijos istorijos ir kultūros draugija

  • Paskelbė : Vilma Junevičienė
  • Paskelbta: 2023-04-04
  • Kategorija: Renginiai

Kovo 28 dieną Vilniaus Martyno Mažvydo progimnazijos bibliotekoje įvyko tęstinis susitikimas su Lietuvos Reformacijos istorijos ir kultūros draugijos vicepirmininke dr. Ina Dagyte Mituziene, kuriame dalyvavo mokiniai,  lietuvių kalbos, istorijos mokytojos, bibliotekininkės ir progimnazijos direktorė Eglė Laumelienė. Tai jau trečiasis susitikimas šiais metais.

Susistikimo metu progimnazijos direktorė Eglė Laumelienė pristatė mokyklos bendradarbiavimą su Lietuvos Martyno Mažvydo vardo ugdymo įstaigomis. Bibliotekininkės supažindino su vykdytais projektais, skirtais Martynui Mažvydui. Lietuvių kalbos mokytojos pasidalino gerąja patirtimi apie šią iškilią asmenybę literatūros pamokų metu ir veiklomis už mokyklos ribų. Istorijos mokytojos papasakojo, kaip mokiniai supažindinami su Reformacija jų vedamų pamokų metu. 

Dr. Ina Dagyte Mituzienė pristatė Lietuvos Reformacijos istorijos ir kultūros draugijos veiklą, kurios vienas iš tikslų - pastatyti paminklą Reformacijai ir lietuviškos raštijos pradininkams Vilniaus Reformatų skvere. 

Džiaugiamės, kad susitikimo metu buvo nuspręsta ir toliau bendradarbiauti su Lietuvos Reformacijos istorijos ir kultūros draugija. Nuo rugsėjo mėnesio planuojamas vykdyti projektas ,,Martynas Mažvydas - lietuvių raštijos pradininkas", dalyvavimas renginiuose  bei kitose bendrose veiklose, susijusiose su Reformacija bei lietuviškos raštijos pradininkais.

Nuotraukos:
Vilma Junevičienė, Imanas Merkys

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos