Konkursas ,,Mylimiausias medis Vilniuje"

  • Paskelbta: 2024-08-22
  • Kategorija: Kvietimai

Vilniaus miesto savivaldybė pirmą kartą kviečia kartu išrinkti mylimiausią medį sostinėje. Kartu su bendruomenių ar seniūnų pagalba, visose 21–oje miesto seniūnijų buvo atrinkta po vieną bendruomenėms ypatingą medį. Iš viso konkurse savo seniūnijas atstovauja 21 medis: 8 eglės, 5 ąžuolai, 3 pušys, kelios liepos, tuja, klevas. Visi medžiai skirtingi, bendruomenėms brangūs ir savaip išskirtiniai – nuo jaunų, iki bene seniausių sostinėje.

Balsuokite už savo mylimiausią medį ir laimėkite dviratį!

Iš balsavusių burtų keliu bus atrinktas laimėtojas. Laimėtojas gaus dviratį – darniam, gamtą tausojančiam judėjimui po Vilnių ir aktyviam gyvenimo būdui.

Mylimiausiu Vilniuje išrinktas medis toliau bus teikiamas Lietuvos medžio apdovanojimams.

Pernai Europos Komisijos įsteigtų Žaliosios sostinės apdovanojimų finale Vilnius tituluotas Europos žaliąja sostine 2025. Tai ne tik svarbus nuopelnas, bet ir didelis įsipareigojimas skirti dar daugiau dėmesio medžių mieste išsaugojimui, bioįvairovės puoselėjimui, klimato padarinių švelninimui, tvaresniam judumui ir efektyvesniam miesto gyvenimo valdymui.

Balsavimas vyksta nuo rugpjūčio 13 d. iki rugsėjo 9 d. Balsuoti galite vieną kartą. Konkurse dalyvauja asmenys, nurodę savo kontaktinius duomenis. Laimėtojas burtų keliu bus renkamas rugsėjo 10 d.

Balsuoti galite čia: https://www.delfi.lt/apps/zalioji-sostine

Autorius:
Socialinė pedagogė

Nuotraukos:
vilnius.lt

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas