Martyno Mažvydo progimnazijos ketvirtokai muzikos olimpiadoje.

  • Paskelbė : Karolis
  • Paskelbta: 2023-02-25
  • Kategorija: Didžiuojamės

2023 m. vasario 4 d. Vilniaus Maironio progimnazijoje įvyko XI Lietuvos mokinių muzikos olimpiados II etapas.

Mūsų mokyklai olimpiadoje atstovavo 4 a klasės mokinė Goda Kunickytė ir 4 d klasės mokinys Mykolas Varkalis. Olimpiadoje mokiniai atliko muzikos rašto ir žinių testą, natų skaitymo  (solfedžiavimo, ritmavimo) užduotis, dainavo ir pristatė savo sukurtus kūrinius.

Džiaugiamės, kad abu mokiniai olimpiadoje puikiai pasirodė ir į mokyklą parvežė prizines vietas:

  • Mykolas Varkalis – II vieta
  • Goda Kunickytė – III vieta.

 

Goda Kunickytė – 4 a klasės mokinė, kuri nė vienos dienos neleidžia veltui, nes lanko daugybę būrelių: muzikos mokyklą, baletą, piešimą, mokyklos chorą –„Šypsenėlė”. Mergaitė labai aktyvi, stengiasi visur dalyvauti. Muzikos olimpiadoje atliko lietuvių liaudies dainą „Oi tu kuosela” ir pristatė savo kurtą pjesę fortepijonui „Tarp debesų”.

Mykolas Varkalis mokykloje yra ne tik išbandęs visus muzikos kabinete esančius instrumentus, bet dauguma jų moka groti. Pagrindinis Mykolo instrumentas yra trimitas, tačiau berniukas puikiai groja gitara, bosine gitara, mokykline dūdele, kuria ritmus su būgnais. 4 d klasėje prieš muzikos pamoką visuomet skamba muzika, nes Mykolas su savo draugais Dominyku, Joriu, Gediminu ir Ugniumi nuolat kuria įvairias muzikines improvizacijas. Patys pirmieji atlieka muzikines grojimo užduotis. 

Mykolas olimpiadai sukūrė bliuzą ir paprašė draugų padėti jam atlikti kūrinį. Savo kūrinį Mykolas su draugais tobulins ir pristatys II respublikiniame mokinių autorinės muzikos festivalyje „Nauja gaida“.

Pasiklausykite Mykolo sukurto kūrinio „Pertraukos bliuzas“ .

Kūrinį kūriau mokykloje per pertraukas. Mėgstu improvizuoti, mokytis  groti įvairiais instrumentais. Gitara sukūręs akordų seką pakviečiau draugus prisidėtišiais instrumentais – būgnais, bosine gitara, ksilofonu, pianinu. Mokykloje visos pertraukos yra improvizuotos ir „bliuzinės“, kaip ir šis trumpas ir smagus mano kūrinys. Jį atliksiu trimitu. 

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos