Pažintis su žydų mityba

  • Paskelbta: 2025-03-24
  • Kategorija: Renginiai

Ar žinote, kuris maistas yra košerinis, o kuris - nekošerinis? Įdomu? 

Progimnazijos turistams-kraštotyrininkams taip pat buvo smalsu apie tai sužinoti. Todėl jie kartu su Vilniaus jaunųjų turistų centro būreliečiais apsilankė Lietuvos žydų kultūros ir tapatybės muziejuje, kur dalyvavo edukacijoje ,,Ką valgo ir kaip maistą gamina Lietuvos žydai". Moksleiviai ne tik sužinojo, kad košerinis maistas yra tas, kuris yra tinkamas vartoti, dar pagal žydų religinę teisę vadinamas grynu maistu, bet ir buvo supažindinti su žydų mitybos ypatumais. Pavyzdžiui, išgirdo, kad negalima vienu metu vartoti mėsos ir pieno produktų, o mėsa turi būti gaunama iš tinkamai nužudyto gyvūno. Išklausę informaciją apie žydų mitybos ypatymus būreliečiai pasiskirstė komandomis ir atsakinėjo į klausimus, atliko įvairias užduotis. Edukacijos pabaigoje susirinkusieji ragavo žydišką beigelį.

Apsilankymas Lietuvos žydų kultūros ir tapatybės muziejuje buvo ne tik įdomus, bet ir naudingas. 

 

Autorius:
Renata Maslauskienė

Nuotraukos:
Renatos Maslauskienės

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas