Tarptautinė etikos diena 2024

  • Paskelbta: 2024-05-20
  • Kategorija: Renginiai

1999 metų gegužės 19 dieną tuometinėje Vilniaus pedagoginio universiteto Etikos katedroje pirmą kartą buvo minima etikos diena. 2000 metais UNESCO etikos dieną paskelbė Tarptautine.

Etika – visuomenei ypatingą reikšmę turintis mokslas, tad Vilniaus Martyno Mažvydo progimnazijoje taip pat buvo skiriama daug dėmesio šios dienos paminėjimui.  Tarptautinei etikos dienai skirtos veiklos vyko 2024 metų gegužės 13 - 16 dienomis. Pamokose vyko balsavimas, renkant etikos spalvą. Nugalėtoja tapo mėlyna.

Kadangi ši mokslo sritis nagrinėja moralinius principus, teisingumą ir kt., šia proga 5 - 7 kl. mokiniai gamino plunksnas – gėrio simbolį. Moksleiviai įteikė jas asmenims, kurių norėjo atsiprašyti, kuriems norėjo priminti, kokie jie yra svarbūs, tiems, kuriems norėjo parodyti savo dėmesį.

Pamokų metu diskutavome apie etikos reikšmę visuomenei ir kaip ši mokslo sritis prisideda prie pasaulio gerovės. Mokiniai dalinosi savo įžvalgomis – kokia yra etikos nauda, kur ją sutinkame, kas nutiktų, jei etikos nebeliktų.

Gegužės 16 dieną, Tarptautinės etikos dienos proga, progimnazijoje lankėsi lektorius Mantautas Ruzas, kuris 8 klasių mokiniams skaitė pranešimą „Netflix hitas Kalmaro žaidimas – žmogaus ir mūsų gyvenamojo pasaulio anatominis pjūvis“. Pranešimo metu buvo analizuojamas vienas žymiausių serialų iš etinės, filosofinės ir psichologinės perspektyvų. Po pranešimo mokiniai uždavė jiems kilusius klausimus ir turėjo galimybę padiskutuoti.

Gegužės 16 dieną etikos „patriotai” į mokyklą atėjo pasipuošę išrinkta – mėlyna spalva.

Būkime etiški – asmenys besivadovaujantys vertybinėmis nuostatomis, teisingi, moralūs.

Kartu kurkime draugišką, tolerantišką visuomenę, kurioje būtų gera visiems!

Autorius:
Arūnė Apeikytė

Nuotraukos:
Straipsnio autorės

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos