Martyno Mažvydo 460 metų mirties metinių minėjimas

  • Paskelbta: 2023-05-22
  • Kategorija: Renginiai

2023 metų gegužės 21 dieną minimos pirmosios lietuviškos knygos autoriaus, Martyno Mažvydo, 460 - osios mirties metinės. Vilniaus Martyno Mažvydo progimnazijos 6 b ir 6 pr klasių moksleiviai dalyvavo sostinės Reformatų skvere vykusiame renginyje. Šiame skvere statomas paminklas, skirtas Reformacijai ir lietuviškos raštijos pradininkams – „Tvirtinkime šiuolaikinių kartų šviesius jausmus ir pagarbą dvasingumui, išsilavinimui, valstybingumui, gimtąja kalba spausdintam žodžiui ir juos puoselėjantiems žmonėms.“

Kiekvienais metais Vilniaus Martyno Mažvydo progimnazijos mokiniai rašo laiškus Martynui Mažvydui ir kuria akrostichus. Šeštokai pristatė 2005 ir 2023 metų laiškus bei akrostichus su žodžiu Katekizmas. Taip pat išklausė Lietuvos reformacijos istorijos ir kultūros draugijos vadovų ir svečių pasisakymus. Pasibaigus renginiui apsilankė šalia esančioje Vilniaus evangelikų reformatų bažnyčioje.

Renginio dalyviai dėmesingai klausėsi mažvydiečių laiškų Martynui Mažvydui ir akrostichų su žodžiu Katekizmas. Šeštokams išliko įsimintina patirtis, prasmingos, istorinės ir literatūrinės žinios apie Martyną Mažvydą bei kilnus visų užmojis pastatyti paminklą Reformacijai ir lietuviškos raštijos pradininkams.

Dėkojame Martyno Mažvydo progimnazijos lietuvių kalbos mokytojai Gitanai Šeštokienei už jaunųjų skaitovų parengimą ir Lietuvos reformacijos istorijos ir kultūros draugijai už pakvietimą į renginį.

Autorius:
Milda Gurklytė, 6 pr

Nuotraukos:
Vilmos Junevičienės, Astos Bajoraitienės

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos