Kaip atskirti tikrą draugą?

        Geras klausytojas. Ar draugas / draugė tikrai Tavęs klausosi? Tikri draugai moka išklausyti, išgirsta. Kalbėdami jie palaiko akių kontaktą, prisimena, ką jiems pasakei, užduoda apgalvotų klausimų. Atkreipk dėmesį, kuris jūsų kalba daugiausia. Idealiu atveju abu draugai turėtų kalbėti maždaug tiek pat.

         Palaiko ir padrąsina Tave. Tikri draugai leidžia Tau jaustis reikalingam, pasitikinčiam savimi ir laimingam. Jie padeda išbūti ir sunkius momentus. Visiems mums kartais reikia palaikymo, o tikri draugai palaiko daug, ir dažnai turi pozityvių minčių. Net kai draugai nesutinka su Tavo nuomone, jie vis tiek palaikys Tave kaip tik galėdami.

         Atviras bendravimas. Su tikrais draugais mielai dalinsiesi gyvenimo istorijomis ir paslaptimis, ir jie taip pat dalinsis visu tuo su Tavimi. Jie supras Tavo nuotaiką taip, kaip moka ir gali. Draugams rūpi. Kai atsiranda sunkumų, su draugais kalbėsitės brandžiai, nuoširdžiai, ir – apie svarbiausius dalykus

        Nuoširdumas. Įvertink, ar Tavo draugas yra sąžiningas. Sąžiningumas yra vienas iš kertinių tikros draugystės akmenų. Jei Tavo draugas su Tavimi atviras ir nuoširdus, tai geras ženklas. Jei draugas Tau meluoja, tikėtina, tai nėra tikra draugystė

        Neapkalba. Sužinok, ar draugas / draugė Tavęs neapkalba. Jei Tavo draugas yra „gandų malūnas“, gali būti, kad jis apkalbinėja ir Tave, kai nesi šalia. Visi kartais apkalba. Vis dėlto jei matai, kad draugas nuolatos ką nors apkalba, tikėtina, kad jis arba ji tą patį kalbės ir apie Tave

         Ar draugas/draugė skiria Tau laiko. Kartais nėra lengva suderinti miegą, mokymąsi, užduotis, valgį ir bendravimą. Tačiau tikras draugas visuomet ras Tau laiko, net kai jam ar jai tai nebus patogu. Jei negali rasti laiko žmogui, susitikti su juo, pasikalbėti, kodėl tuomet jis ar ji yra Tavo draugas ar draugė?

         Nuspręsk, ar draugystei abu / abi vienodai skiriate pastangų. Nesvarbu, ar tai būtų bendravimas, laisvalaikis, ar picos pirkimas. Kai draugaujate, viskas turi būti 50 proc. ir 50 proc. Apie tai yra „duoti ir imti“, todėl neduok daug, jei tavo Draugas tik ima. Jei pastebi, kad filmus žiūrite tik Tavo namuose, Tu visuomet skambini pirmas, jei iš Tavęs net nepaprašęs skolinasi daiktus, t. t. Jei jauti, kad taip ir vyksta, nutrauk šį bendravimą! Tikri draugai duoda neabejodami, o ne naudojasi.

        Pagalvok, ar draugas / draugė laikosi duoto žodžio. Jei susidaro įspūdis, kad draugė ar draugas niekad nepadaro, neįvykdo to, apie ką šneka, ką pažada, arba pamiršta judviejų planus, tuomet Tavo rankose – tirpstanti snaigė, o jis ar ji nėra tikras draugas. Visi esame nukėlę susitikimą ar atšaukę susitikimą paskutinę akimirką, tačiau jei draugas ar draugė niekad neįvykdo, ką pažada, tuomet jis ar ji nevertina Tavo laiko ir buvimo šalia. Tikras draugas pažadus tesi ir rūpinasi, kad pasimatytumėte.

         Susimąstyk, galbūt draugas ar draugė turi kitų motyvų tapti Tavo draugu ar drauge. Apie tai galvoti yra ypač sunku, tačiau tai svarbu. Skirk laiko pareflektuoti, kodėl draugas ar draugė skiria laiko pasimatyti su Tavimi. Dažniausiai tai įvyksta dėl to, kad esate draugai, o visi kiti teigiami dalykai yra tik priedas. Yra priežasčių, kodėl netikri draugai gali norėti būti su Tavimi, ir dažniausiai pastebėsi tam tikrus įspėjamuosius ženklus, jei vis dėlto nesate tikri draugai. Priežastis gali būti populiarumas, pinigai, nuobodulys, patogumas.

        Atpažink, ar draugui / draugei nereikia Tavęs tik tam kad pasikeltų savivertę. Tikriems draugams yra svarbu paskatinti ir palaikyti vienam kitą, tačiau kai kurie draugai gali tapti per daug reiklūs. Jei matai, jog draugui/draugei reikalingos nuolatinės pagyros, palaikymas, dėmesys, kad gerai jaustųsi, gali būti, šis draugas ar draugė Tavimi naudojasi.

         Ar draugas / draugė padeda Tau gerai save vertinti? Draugas neturi sutikti su viskuo, ką Tu veiki ar ką manai, tačiau draugystė turėtų padėti Tau jaustis gerai dėl to, koks esi Žmogus. Draugai priverčia laiką lėkti šuoliais ir padeda Tau jausti, kad gali nugalėti pasaulį

         Ar su draugu / drauge jautiesi vertingas? Jei būdamas su draugu/drauge jauties neužtikrintas, kiek esi svarbus jam ar jai, tuomet jis ar ji neturėtų būti Tau labai svarbus. Draugas neturėtų meluoti Tau, tikra draugystė visuomet padeda jaustis reikalingam, svarbiam ir nepakeičiamam. Tikri draugai klausia patarimo ir klausosi jo ir nepalieka Tavęs tą pačią akimirką, kai šalia pasirodo „šaunesnis“ draugas arba draugė.

         Įsitikink, kad buvimas šalia šio žmogaus padeda Tau jaustis laimingam/ai. Tai skamba taip paprastai ir savaime suprantamai, ar ne? Tai labai svarbu atsiminti. Tikra draugystė – kai šalia žmogaus jautiesi laiminga(s). Jei susitikdamas su draugu ar drauge jautiesi mažiau laimingas, nei būdamas vienas ar viena, tuomet iš tiesų Tau gali būti lengviau būti vienam ar vienai.

         Įsiklausyk į savo nuojautą, ieškodamas tikrų draugų. Jei jausmai Tau sako, kad kažkas ne taip – vadinasi, taip ir yra. Neignoruok savo neigiamų jausmų, nes vėliau gali „nudegti“.Jei su draugais jautiesi nelaiminga(s) ar negali draugu/drauge pasitikėti, nesijauti palaikomas ir vertinamas, tuomet nebūk draugas tam žmogui. Tikrą draugystę rasti  nėra lengva, tačiau tai nereiškia, kad reikėtų bendrauti su žmogumi, kuris elgiasi su Tavimi netinkamai.

SVARBIAUSIOS MINTYS

1.      Nepervertink pozityvių draugystės savybių ir nenuvertink neigiamų. Tikras draugas neturėtų apkalbinėti, vogti iš Tavęs ar meluoti Tau – nesvarbu, koks geras žmogus jis Tau atrodytų.

2.      Draugystė, kaip ir daugybė kitų dalykų, turi laipsnius. Tikros draugystės apima abiejų draugaujančių įsipareigojimą; daugybė žmonių nepajėgia palaikyti tokios draugystės. Neatstumk gero draugo, jei jis ar ji nėra tobulas – nepamiršk, kad nepavyks išlaikyti tikros draugystės, jei įprasi išduoti ar palikti draugus.

3.      Tikras draugas ar draugė gerbia Tave.

Autorius:
https://www.wikihow.com/Decide-if-Your-Friend-is-a-True-Friend

Nuotraukos:
Melissa Askew on Unsplash

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos