PRIKLAUSOMYBĖS NUO EKRANŲ PREVENCIJA

Vilniaus Martyno Mažvydo progimnazijos 7 pp, 7 pr  klasių  mokiniai lapkričio 16 dieną dalyvavo projekto ,,Skaitmeninės higienos įgūdžiai - šiandienos must have. Priklausomybės nuo ekranų prevencija" mokymuose. Šių mokymų tikslas - susipažinti su svarbiausiais skaitmeninio pasaulio iššūkiais ir įgūdžiais, būtinais šias rizikas valdyti. Daugiau informacijos apie projektą  - https://e-etika.lt/priklausomybes-nuo-ekranu-prevencija/

Frankofoninio ugdymo klasių mokiniai susipažino su technologijų privalumais ir trūkumais, nauda  ir žala vaikų bei paauglių sveikatai. Mokymuose kalbėta apie kompiuterinių žaidimų naudą ir žalą.  Mokiniai  sužinojo daug naudingų dalykų, susijusių su jų fizine ir emocine sveikata. Mažvydiečiai suprato, kad aktyviai besinaudojant internetu, jo naudojimas gali tapti probleminiu, todėl reikia laikytis taisyklių ir ugdyti tinkamus naudojimosi ekranais įpročius ir įgūdžius.

Skaitmeninės etikos centras dalinasi sukauptomis žiniomis - https://e-etika.lt/mokymai-ir-konsultacijos/ Čia rasite naujienų ir patikimos, moksliniais tyrimais grįstos informacijos bei ekspertų patarimų apie tai, kada ir koks naudojimasis išmaniosiomis technologijomis yra naudingas, o kada – gali kelti grėsmę fizinei ar psichikos sveikatai, saugumui ar reputacijai.

Autorius:
V.Junevičienė, G.Šeštokienė

Nuotraukos:
Autorių

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos