Dvidešimt pirmas ruduo su Šiaurės šalių bibliotekų savaitės projektu

  • Paskelbė : Mindaugas
  • Paskelbta: 2020-12-08
  • Kategorija: Biblioteka

Mūsų mokyklos biblioteka pasitiko dvidešimt pirmąjį rudenį su Šiaurės šalių bibliotekų savaitės renginiais. Tik šiemet savaitė kitokia nei visada – virtuali. Šių metų projekto tema mums siūlo matyti pasaulį per literatūrą. Ruošėmės iš anksto. Pradėjome nuo piešinių. Dailės pamokoje užsimerkę mokiniai  klausėsi bibliotekininkės skaitomų  ištraukų iš islandų rašytojo Jono Svensono knygos ,,Nonis“ apie šiaurės pašvaistę (4d) ir paukščių uolą (5d kl.) ir aprašytus vaizdus įkūnijo savo piešiniuose.  Bet ne tik islandas Jonas Svensonas vaizdingai aprašė gimtąją šalį. Švedų rašytojos  Selmos Lagerliof ,,Stebuklingosios Nilso kelionės“ taip pat tapo mokinių darbų įkvėpimu.  Klasėje pradėtus piešinius, penktokams teko užbaigti dirbant nuotoliniu būdu. Todėl 4d ir 3d klasių mokinių darbus matome pakabintus stende bibliotekoje, o 5-ų klasių mokinių piešinius –  mokyklos internetinėje svetainėje.

Svarbiausia Šiaurės šalių bibliotekų savaitės dalis, šviesos ir žodžio šventė, vykusi lapkričio 9-ą dieną 9-ą valandą ryte,  renginio dalyvius  (7c klasės mokinius, lietuvių kalbos ir mokytoją Joaną Jakubickaitę, bibliotekininkę) subūrė prie monitorių skaityti švedų rašytojo Jakob Wegelius knygos ,,Žudiko beždžionė“ ištraukas. Jautrus, išraiškingai perskaitytas, tekstas šios klasės mokinius įkvėpė dar vienai užduočiai – sukurti  ,,Žudiko beždžionės“ tęsinius. Ir, nors labai norėjosi laimingos pabaigos,  bet jų būta įvairių.

Prie Šiaurės šalių bibliotekų savaitės renginių visada entuziastingai prisijungia technologijų mokytoja Reda Gustienė. Šįkart mokytoja su 5-ų klasių mokiniais nustebino iškeptais švediškais meduoliais ,,Pepperkaker“. Mokytoja Reda džiugiai dalinosi dar nepatirtais įspūdžiais, kai vadovaujant sausainių formavimui, rankos tiesėsi į ekraną mokiniams rodyti, kaip tai atlikti.

Šiemet renginiai nesutilpo į vienos savaitės rėmus, išsiplėtė į abi puses, bet,  kaip visada, jos dalyviai gavo kūrybinio džiaugsmo dovaną ir ja pasidalino. Ačiū visiems dalyvavusiems už bendrystę. Ir nuotoliniai darbai sušildo.

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos