Edukacija apie viešąją tvarką Vilniaus mieste

2024 metų vasario 15 dieną Vilniaus Martyno Mažvydo progimnazijos 7PP klasėje apsilankė dvi pareigūnės iš Vilniaus miesto savivaldybės administracijos Viešosios tvarkos grupės. Smagu buvo susipažinti  ir  pasisveikinti  su viešosios tvarkos pareigūne Meška. Kita pareigūnė Dovilė Šulcienė mokiniams labai įdomiai pasakojo apie tai, kaip Viešosios tvarkos grupės darbuotojai saugo tvarką, drausmina pažeidėjus. Septintokai dabar jau žinos, kokią uniformą dėvi šie pareigūnai, kokiais automobiliais važinėja ir atskirs juos nuo policininkų, ar ugniagesių. 

Septintokai atidžiai klausėsi apie atliekų tvarkymą, piešimą ant sienų / gatvės meną, triukšmą ir ramybės valandas, paukščių lesinimą, augintinių  laikymą, apie baudas tiems, kurie nesilaiko tvarkos taisyklių. Mokiniams viskas buvo įdomu, pareigūnė atsakė į visus rūpimus klausimus, atidžiai išklausė vaikų pasakojimus apie jų patirtis. Už aktyvų darbą edukacijos metu ir pasižadėjimą laikytis viešosios tvarkos mokiniai paskatinti suvenyriniais tušinukais „Vilnius“.  

Džiugu, kad kovo mėnesį edukacijoje apie viešąją tvarką dalyavo 5d, 5p, 6a, 6pp, 7p, 7pr, 8d, 8pp klasių mokiniai, kurie bus atsakingi piliečiai. 

Autorius:
Lina Rinkauskaitė

Nuotraukos:
L. Rinkauskaitės, V. Junevičienės

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos