Integruota pamoka Energetikos ir technikos muziejuje

Integruota prancūzų kalbos, dailės ir matematikos pamoka Energetikos ir technikos muziejuje 

2024 metų sausio 24 dieną Vilniaus Martyno Mažvydo progimnazijos 5p klasės mokiniams vyko integruota prancūzų kalbos, dailės ir matematikos pamoka  Energetikos ir technikos muziejuje. Pamokoje mokiniai išvydo  kelias dešimtis išradimų, rekonstruotų pagal italų Renesanso menininko ir išradėjo Leonardo da Vinčio eskizus bei žymiausias jo kūrinių reprodukcijas, tarp kurių – „Mona Liza“, „Pasaulio gelbėtojas“ ir garsioji freska „Paskutinė vakarienė".  Penktokai sužinojo daug įdomių faktų apie Renesanso genijų, jo kūrybą ir technines inovacijas, lėmusias daugelio šiandien naudojamų išradimų atsiradimą moderniame amžiuje.

Pamokos metu moksleiviai apsilankė interaktyvioje parodoje, kurioje sužinojo apie šedevrais laikomus kūrinius ir išbandė interaktyvius eksponatus – mechaninius prietaisus – išsiaiškindami jų veikimo principus. Susipažinę su eksponatais ir išklausę gido pasakojimo, mokiniai turėjo atsakyti į prancūzų mokytojų Natalijos Kalčevskaja ir Pierre  Pache parengtus klausimus prancūzų kalba. Mokiniai edukacijoje sužinojo, kaip rašė Da Vinčis. Matematikos mokytoja Irina Jakubauskienė papasakojo, kad tai yra veidrodinis atspindys ir viena iš transformacijų. Mokiniai pasinaudodami transformacijomis ir veidrodinių atspindžiu užrašė  daugybos lentelę, taip, kaip rašė Da Vinči (žiūrėti nuotraukų galeriją).

Kiekvienas mokinys parodoje pasirinko vieną iš Da Vinči mašinų ir ją atvaizdavo pasitelkdamas grafinės raiškos techniką (žiūrėti nuotraukų galeriją). Mokinius konsultavo dailės mokytoja Daiva Varslavėnienė.

Ši pamoka už mokyklos ribų buvo labai naudinga ir turininga, o svarbiausia, kad visiems mokiniams labai patiko.

Autorius:
Irina Jakubauskienė

Nuotraukos:
Autorės

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos